Mastering

De Pure Sound Studio kan ook hoogwaardige mastering verzorgen

De Mastering van eigen opnames zullen samen met engineer Han Ananias worden gedaan zodat er een paar “frisse oren” ter beschikking is.

Muzikanten en andere opnamestudio’s kunnen hun opnames laten masteren bij de Pure Sound Studio. Het is ook mogelijk om gratis en vrijblijvend een “proefmaster” aan te vragen waarbij een deel van een nummer gemasterd wordt ter beoordeling. Neem hiervoor contact op via e-mail.

Het tarief voor mastering zal in overleg met de muzikanten worden bepaald.

Wat is Mastering?

Mastering is het afwerken van een mix naar een constante totaalklank. Hierbij wordt de verhouding tussen alle frequenties beluisterd en zichtbaar gemaakt en worden er met diverse hulpmiddelen zoals een equalizer kleine klankcorrecties gedaan.
Verder wordt er meestal met een compressor en een limiter voor gezorgd dat het geheel luider gaat klinken en stillere gedeelten dus niet wegvallen. Daarnaast wordt de volgorde van een muziekalbum definitief bepaald, worden de pauzes tussen de nummers aangebracht of worden nummers aan elkaar gezet. Ook wordt er in dit stadium vaak teruggegaan van 24 bit naar 16 bit, aangezien de cd een 16-bitsmedium is en de meeste digitale recorders intern met veel meer bits werken. Tot slot wordt de mix geschikt gemaakt om overal gedraaid te worden.